Vlaams Kampioenschap 2018 Schoten
Zaterdag 27 januari 2018 werd het Vlaams Kampioenschap Karate – WKF stijl georganiseerd door de Vlaamse Karate Federatie. Met een totaal van 367 kampers in de disciplines Kata ( stijloefeningen ) en Kumite ( vrijgevecht ) was de opkomst terug zeer hoog.
Karateclub De Valkaart uit Oostkamp nam deel met 10 kampers in beide disciplines, en behaalden 2 gouden,
1 zilveren en 3 bronzen medailles.
Robin Bruneel en Thibo Vandemoortele traden aan in de categorie preminiemen jongens waar 32 kampers zich hadden ingeschreven. Beide kampers deden het in de voorrondes uitstekend en kwamen elkaar terug tegen in de finale. Robin behaalde hier de gouden en Thibo de zilveren medaille.
Fé Verheyen moest bij de miniemen meisjes ( kata ) reeds in een vroeg stadium afhaken. In de discipline kumite
(vrij gevecht ) veroverde Fé een mooie bronzen medaille.
Gilles Vandenbussche kampte bij de kadetten jongens. Tijdens de 3 voorrondes schakelde Gilles zijn tegenstanders uit met telkens een indrukwekkende 5-0 score. In de finale versloeg Gilles ook daar zijn tegenstander met 4-1 en veroverde zo de gouden medaille.
Jonas Dewulf kampte zowel bij de junioren als de senioren. In de categorie junioren behaalde Jonas een mooie bronzen medaille.
De kata ploeg ( - 14 jaar ) werd gevormd door Floor Desmet, Thibo Vandemoortele en Robin Bruneel. Na een vroege uitschakeling in de voorrondes werd de ploeg opgevist in de herkansingen en kampten zich daar naar een verdienstelijke 3de plaats en behaalden zo de bronzen medaille.
Onze andere kampers: Jasper Bruneel, Maïté Coene, Steven Van Laarhoven en Vincent Bruneel deden hun uiterste best in hun respectievelijke categorieën maar konden geen podiumplaatsen veroveren.
Bij deze dan ook een welverdiende proficiat van de coaches Danny Mortier ( 5e Dan WKF ),
Chris Coene ( 4e Dan WKF ) en Vincent Bruneel ( 2e Dan WKF ).

Voor meer foto's:
https://photos.google.com/share/AF1QipNx8zvZ3ZgyZ3C1I96B-RE3j5_TWlFS2GB65Oekb7O9sc2rTdw6jOfgTOw7-y8M7A?key=eE9qYURwOHFkTnh3cWlZMlRaRWRsTUtkTkE0YVl3