Vlaams Kampioenschap 2017
Op het Vlaams Kampioenschap Karate te Lebbeke van de Vlaamse Karate Federatie Multistijl behaalde de Karateclub “De Valkaart Oostkamp” in de discipline Kata (stijloefening) een mooi resultaat.
Met een totaal van 386 kampers in beide disciplines , Kata (stijloefening) en Kumite (vrijvecht),
nam de Karateclub De Valkaart Oostkamp deel met 8 kampers.

In deze categorie , miniemen jongens, veroverde Gilles Vandenbussche de zilveren medaille met een uitstekende prestatie in alle voorrondes.
Floor Desmet kampte bij de miniemen meisjes in de herkansingen voor een derde plaats maar moest in deze kamp haar meerdere herkennen en tevreden zijn met een vijfde plaats. Bij de preminiemen jongens kwam Robin Bruneel, die tot de derde behaalde, net niet winnen om een poule finale te halen. In dezelfde categorie kan Thibo Vandemoortele, ondanks een goede prestatie, niet verder kampen en moest in al vroeg afhaken.
Onze andere kampers: Theodore Ornelis en Jonas Dewulf deden hun uiterste best en toonden zich optimaal in form maar moesten reeds in een vroeg stadium afhaken.
Alle kampers namen ook deel in de discipline Kumite (het vrijvechten) en zetten hier ook hun beste beentje voor.
Debutant Fé Verheyen, die voor de eerste maal deel nam in de categorie miniemen meisjes (plus 45 kg), vocht zich op een voortreffelijke wijze door naar de herkansingen en werd uiteindelijk mooi vierde.
Een welverdiende proficiat van de coaches Vincent Bruneel en Danny Mortier aan alle atleten voor hun inzet en kampgeest tijdens dit kampioenschap van de Vlaamse Karate Federatie Multistijl.