Maitoshi Trophy en Vlaams kampioenschap Kata 2016
Zondag 24 januari 2016 nam karateclub de Valkaart uit Oostkamp met 9 kampers deel aan de Maitoshi Kachi Trophy te Ninove en op zaterdag 31 januari aan het Vlaams Kampioenschap Karate ( VKF ) te Neerpelt.
De wedstrijdploeg stond onder leiding van wedstrijdcoach Danny Mortier ( WKF 5de Dan )

Resultaten Maitoshi Kachi Trophy ( 5 podium plaatsen ):
Bij de prepupillen jongens kampte Jasper Bruneel zich knap naar een 1ste plaats en won zo een gouden medaille.
In de categorie pupillen jongens kampten Thibo Van Demoortele en Robin Bruneel. Thibo veroverde een bronzen medaille en Robin werd knap 5de.
Floor Desmet trad aan in de categorie preminiemen meisjes en behaalde een welverdiende bronzen medaille.
Bij de miniemen jongens kwamen Gilles Van Denbussche en Theodore Ornelis in actie maar werden reeds vroeg uitgeschakeld en konden niet worden opgevist in de herkansingen.
Jonas Dewulf kampte in de reeks kadetten jongens en veroverde via de herkansingen een mooie bronzen medaille.
De kata ploeg -16 jaar werd gevormd door Floor, Gilles en Jonas. Niettegenstaande hun goed prestatie konden ze niet doorstoten voor een podiumplaats.
Bij de senioren dames kampte Line Renders zich knap naar de finale waar ze haar meerdere moest erkennen in de Nederlandse Manuela Van Galen. Zo veroverde Line een mooie zilveren medaille.
Tot slot kwam Vincent Bruneel uit bij de senioren heren.Na 1 keer gewonnen te hebben en zijn volgende kamp te verliezen kon Vincent niet opgevist worden in de herkansingen.
Resultaten Vlaams kampioenschap in Neerpelt.
Met uitzondering van Thibo Van Demoortele bestond de wedstrijdploeg uit dezelfde kampers die terug onder de deskundige begeleiding stonden van wedstrijdcoach Danny Mortier ( WKF 5de Dan ).
Alle kampers zetten hun beste beentje voor maar uiteindelijk was het enkel Line Renders die een zilveren medaille behaalde bij de senioren dames.

Foto in bijlage:
Thibo, Gilles, Jonas Floor , Robin, Jasper, Thibo, Line, Vincent, Danny Mortier ( wedstrijd coach 5de Dan WKF) en François Demessemaeker ( voorzitter Vlaamse Karatefederatie en 8ste Dan WKF) .

Foto's Vlaam Kampioenschap 2016: https://goo.gl/photos/du7prRkTCZ6nDQfN9